Piparkoogitainas apelsiniga

Jõuluse mekiga piparkoogitainas, millele annab maitsenüansi
mõnus apelsinilisand, mis sisaldab nii apelsinikoort kui apelsinimahla.

Piparkoogitainas mandliga

Jõuluse mekiga hästi rullitav piparkoogitaigen, millele lisab maitsenüanssi
aprikoosi mass, mõrumandli aroom ning krõmpsuvad purustatud mandli tükid.

Piparkoogitainas seemnetega

Jõuluse mekiga piparkoogitainas, mis lisaks nisujahule sisaldab
50% täistera rukkijahu ning millele annavad mõnusalt krõmpsuva
noodi maitsvad päevalille- ja seesamiseemned. 

Piparkoogitainas

Jõuluse mekiga klassikaline ning hästi rullitav piparkoogitainas.
Sobib hästi piparkoogimaja meisterdamiseks. 

Valmistamine

 

Tõsta tainas toatemperatuurile 10 minutiks soojenema

 

Rulli tainas jahusel laual lahti meelepärase paksusega kihiks

 

Lõika vormidega soovitud kujundid ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile

 

Küpseta 190-200°C ahju keskosas 5-10 minutit, sõltuvalt soovitud küpsetusastmest

 

Soovi korral kaunista jahtunud piparkoogid Eesti Leivatööstuse glasuuriga

 

 

Maitsetega glasuurid 

Piparkookide kaunistamiseks leiad meie tootevalikust kuus maitse piparkoogiglasuuri.
Valikus on varasemate aastate klientide lemmikud apelsini, laimi, mustasõstra ja kookose
maitsega glasuurid. Sel aastal lisandus vaarika maitsega piparkoogiglasuur ning šokolaadimaitseline piparkoogiglasuur. 

Värviglasuurid 

Selleks, et piparkoogid saaksid veelgi värvilisemad
on meie valikus veel ka sinine, punane ja valge piparkoogiglasuur.

Retseptid



Piparkoogipallikesed


Valmistamine: 

 I samm 

Aseta piparkoogid köögikombaini. Purusta piparkoogid tihedaks puruks. Lisa viigimarjad, kakaopulber, maapähklivõi, vürstisegu, ingver ja mesi. Sega koostisosad köögikombainis ühtlaseks massiks.


II samm

Veereta saadud segu sobiva suurusega pallikeseks. Kata pallid tükeldatud aprikooside, goji marjade, kõrvitsaseemnete, mandlilaastude, seesamiseemnete ja chia seemnetega. Või vali katteks mõni muu meelepärane koostisosa. Seejärel aseta pallid vähemalt tunniks külmkappi. Mõnusat maiustamist!  


Koostisosad:

200 g piparkooke

150 g pehmeid ja mahlaseid kuivatatud viigimarju

30 g kakaopulbrit

240 g maapähklivõid

115 g mett

3 tl jahvatatud ingverit

1 tl vürtsisegu

Katteks:

tükeldatud kuivatatud aprikoosid, goji marjad, kõrvitsaseemned, mandlilaastud, seesamiseemned,
chia seemned

Piparkookidest kuusk


Koostisosad:

Piparkookide tegemiseks

500 g Eesti Leivatööstuse piparkoogitainast

Piparkoogikuuse ehitamiseks:

Vabal valikul Eesti Leivatööstuse piparkoogiglasuure. Vaata siit.

Valmistamine:
I samm 

Eelsoojenda ahi 175°C ja kata ahjuplaat küpsetusmati või küpsetuspaberiga.

II samm

Rulli piparkoogitainas jahusel laual lahti. Lõika noaga tainast välja erineva läbimõõduga tähekujulisi piparkooke. Vaja läheb nelja 2 cm, kuut 4 cm, kuut 8 cm, kuut 10 cm ja kuut 12 cm läbimõõduga tähte. Kasuta 1 cm läbimõõduga toru, et lõigata iga tähe keskele auk.

III samm

Küpseta piparkooke 190-200°C juures ahju keskosas 5-10 minutit. Ja lase neil pärast küpsetamist täielikult jahtuda.

IV samm

Võta meelepärane Eesti Leivatööstuse piparkoogiglasuur (kirju kuuse tegemiseks vali mitu värvi). Kaunista tähtede kõik tipud paksu glasuurikihiga ja jäta paariks tunniks tahenema.

V samm

Puu tegemist alusta 12 cm tähtedega. Piparkookide paigal hoidmiseks võib kasutada suurt ja tugevat joogikõrt. Aseta 12 cm piparkoogid üksteise otsa nii et tähtede tipud ei oleks kohakuti. Kinnita piparkoogid omavahel glasuuriga. Jätka samamoodi väiksemate piparkookidega. Puu tippu peavad jääma 2 cm läbimõõduga tähekesed. Lisage puule glasuuri, et tekitada eriti lumine või pidulik välimus. Soovi korral võib lisada värvilisi toidupärleid.   



Jõulutordid ja -koogid


Talve toorjuustutort

Rikkaliku toorjuustukreemiga küpsetatud tort
pipakoogi põhjal. Tordil on küpsisekreemikate.
Kaunistatud kuivkülmutatud jõhvikate, šokolaadist pärlite ja glasuurist dekooridega.


Krõmpsuv šokobella tort

Biskviidile annab lisaväärtust ja mahlasust keefir. Kreemides on kasutatud ehtsat vahukoort ning mitmeküllast maitseelamust annavad vaarikas ja jogurt. Tordile annavad tekstuuri ja lisamaitset jogurti šokobella krõbedik vahekihina ja šokolaadine krõmpsuv pealiskate.


Mandariini-toorjuustukook 

Koogil on piparkoogimaitsega mõnusalt pehmed biskviitpõhjad, mis on kihitatud mandariini-toorjuustukreemiga. Katteks olevale želeele lisab särtsakust ja maitset jõuluaja kõige populaarseim puuvili mandariin.  Kook sobib oivaliselt maiustamiseks just jõuluajal.

Saadaval kahes suuruses.

Käsitöö piparkoogid


Käsitöö piparkoogid apelsiniga

Erikujulised apelsinilisandiga piparkoogid. Käsitsi tehtud. Piparkoogid on mõnusalt krõbedad ning sobivad talviseks maiustamiseks nii suurtele kui väikestele krõbedate piparkookide austajatele.


Käsitöö piparkoogid mandliga

Mõnusalt mandlise maitse ja mandli tükkidega käsitööna valminud erikujulised piparkoogid. Piparkoogid on mõnusalt pehmed ning sobivad talviseks maiustamiseks nii suurtele kui väikestele pehmete piparkookide austajatele.

Saadavus poodides

Eesti Leivatööstuse jõulutooteid leiab hästi varustatud poodidest üle Eesti. Jõulutoodete valik on esindatud nii Coopi, Selveri, Rimi, Prisma kui ka Stockmani kauplustes.